fbpx

Geschiedenis

Fasciatherapie werd ontwikkeld door Prof. Dr. Danis Bois.

Oorspronkelijk was hij docent osteopathie waar hij opviel door zijn leergierigheid, observatievermogen en luistervaardigheid. Op die manier bereidde hij zijn werkterrein uit, voorbij de grenzen van de osteopathie. Hij verdiepte zich in biologische wetenschappen, neurowetenschappen, wetenschapsfilosofie en psycho-pedagogie. Danis Bois finaliseerde zijn zoektocht met een doctoraat in de pedagogische wetenschappen (Sevilla).

Momenteel is Prof. Dr. Danis Bois gewoon hoogleraar op rust (Universidade Fernando Pessoa te Porto in Portugal). Daarnaast stichtte en leidde hij CERAP, een universitair onderzoekscentrum binnen het domein van de Fasciatherapie en Perceptieve Pedagogie.

Ondertussen heeft Christian Courraud (Fr) deze leiding overgenomen en volgt hij de verdere ontwikkelingen op.

Prof. Dr. Danis Bois

Het team rond Prof. Dr. Danis Bois staat garant voor de kwaliteit van de opleiding in verschillende landen en registreert de gediplomeerde therapeuten over de gehele wereld. In 1994 bracht Sercu Paul de fasciatherapie naar België waar ondertussen reeds méér dan 300 fasciatherapeuten werden opgeleid door het Fascia College, departement fasciatherapie met een afdeling in Vlaanderen en Wallonië.

De fasciatherapie is uitgegroeid tot een totaal nieuwe persoonsgebonden benadering. Ze is gebaseerd op de unieke werking van het lichaam met zijn invloed op het functioneren van de persoon, zowel motorsich, psychisch als gedragsmatig.

<< Deze therapeutisch-filosofische visie is uniek >>

Het is daarom dan ook niet toevallig dat het therapeutisch denken en de behandelingsopstelling tegemoet kunnen komen aan nieuwe problemen waar de geneeskunde momenteel mee geconfronteerd wordt. Onder andere daardoor is het medisch korps de fasciatherapie zeer genegen.