Geschiedenis

Home » Fasciatherapie » Geschiedenis

Fasciatherapie werd ontwikkeld door Prof. Dr. Danis Bois.

Oorspronkelijk was hij docent osteopathie waar hij opviel door zijn leergierigheid, observatievermogen en luistervaardigheid. Op die manier bereidde hij zijn werkterrein uit, voorbij de grenzen van de osteopathie. Hij verdiepte zich in biologische wetenschappen, neurowetenschappen, wetenschapsfilosofie en psycho-pedagogie. Danis Bois finaliseerde zijn zoektocht met een doctoraat in de pedagogische wetenschappen (Sevilla).

Momenteel is Prof. Dr. Danis Bois gewoon hoogleraar op rust (Universidade Fernando Pessoa te Porto in Portugal). Daarnaast stichtte en leidde hij CERAP, een universitair onderzoekscentrum binnen het domein van de Fasciatherapie en Perceptieve Pedagogie.

Ondertussen heeft Dr. Christian Courraud (Fr) deze leiding overgenomen en volgt hij de verdere ontwikkelingen op.

Prof. Dr. Danis Bois
Prof. dr. Danis Bois

Het team rond Prof. Dr. Danis Bois staat garant voor de kwaliteit van de opleiding fasciatherapie in verschillende landen en registreert de gediplomeerde fasciatherapeuten over de gehele wereld. In 1994 werd er een school voor fasciatherapie opgestart in België, nu bekend als Fascia College, waar ondertussen reeds méér dan 300 fasciatherapeuten werden opgeleid met een afdeling in Vlaanderen en Wallonië.

Ondanks het lange bestaan van Fascia College is deze onderwijsinstelling modern en innoverend en heeft het een stevige reputatie van een kwalitatieve en toegewijde opleiding voor fasciatherapie opgebouwd.  Zowel op onderwijsvlak als op technologisch en wetenschappelijk vlak is ons onderwijs van hoog niveau.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod en relevante informatie over fasciatherapie