fbpx

Infosessie

Avondtraining : Fasciatherapie en chronische nekklachten

REGISTREREN

Nieuw hier? Registreer en schrijf je in.

INLOGGEN

Al een account? Klik op inloggen.

Binnen een biotensegraal model speelt de wervelkolom een heel centrale rol in de spanningsverdeling en in het bewaren van de stabiliteit van het hele lichaam. Daardoor is er een impact op de wervelkolom bij bijna elke aandoening van het locomotorisch systeem, zowel van centrale oorsprong (wervelkolom zelf) als van de periferie (ledematen en hoofd).

Het vrijmaken van fasciale spanningen en optimaliseren van het bewegingsamplitudo en de bewegingskwaliteit van de wervelkolom is bijgevolg van primordiaal belang.

Tijdens deze praktijkgerichte avondsessie…

 • …krijg je inzicht in het biotensegraal model, waarbij de wederzijdse beïnvloeding van romp op de ledematen en de cervicale wervelkolom uitgediept wordt.
 • …leer je myofasciale spanningen ter hoogte van de cervicale wervelkolom en in de verbinding met de romp en de ledematen detecteren en oplossen.
 • …leer je de cervicale wervelkolom sensorieel mobiliseren. Concreet houdt dit in dat je low velocity-technieken zal gebruiken, in dialoog met het weefsel van de patiënt: je leert spanningen voelen en oplossen tijdens de mobilisatie, in tegenstelling tot een high-velocity manipulatie.
 • …leer je de gewonnen bewegingsvrijheid integreren in het lichaamsschema om recidieven te vermijden.

De aangeleerde technieken worden toegepast op de cervicale wervelkolom en kunnen toegepast worden zowel bij chronische nekklachten als stress gerelateerde aspecifieke nekklachten.

Deze originele visie kan een verrijking betekenen voor je therapeutisch inzicht bij het behandelen van de cervicale wervelkolom. De aangeleerde technieken zijn onmiddellijk toepasbaar in je praktijk.

 

Het inschrijvingsgeld voor deze avondinfosessie wordt terugbetaald bij je inschrijving in de opleiding!Fasciatherapie en chronische nekklachten


Oude Abdij Drongen

Het is mogelijk om in de Oude Abdij in Drongen te overnachten. Gelieve uw kamer steeds minimum 14 dagen voor aanvang van het seminarie te reserveren. De sleutel van uw kamer kan je afhalen tussen 8u30 - 19u30 op de dag van aankomst. Om uw kamer te reserveren stuur u een e-mail aan: reservatie@oudeabdij.be

Therapeut

Dr. Philippe Rosier

Licentie in de kinesitherapie en motorische revalidatiewetenschappen (KULeuven) Diploma fasciatherap

DETAILS

 • STATUS

  Open

 • DOELGROEP

  Fasciatherapeuten en Kinesitherapeuten

 • PRIJS

  € 75,00 totaal

 • ACCREDITATIE

  Geen accreditatie

 • LESDATA

  do 4 mei 2023

  19 : 00 - 22 : 00

 • LESTAAL

  Nederlands

 • LOCATIE

  Oude Abdij Drongen

 • KOFFIE/THEE EN LUNCH

  Koffie/thee inbegrepen

Volgende »

Hoe schrijf ik me in?

Om in te schrijven heb je een gebruikersaccount nodig.

Ik heb nog geen gebruikersaccount

Klik op registreren, volg de stappen en maak een account aan.

REGISTREREN

Ik heb al een gebruikersaccount

Klik op de knop hieronder om in te loggen met je huidige account.

INLOGGEN