fbpx

Dr. Schleip Robert komt naar Fascia College — 19-21 mei 2022


Gepubliceerd op 28 november 2021

Permanente Vorming — 19-21 mei 2022 — Holiday Inn – Brussel

FASCIA  AS A SENSORY AND EMOTIONAL ORGAN:

IMPLEMENTING NEW INSIGHTS FROM CONNECTIVE TISSUE RESEARCH INTO MYOFASCIAL TREATMENT PRACTICE

Dr. Schleip Robert PhD AM

 

Fascia College is verheugd jullie de permanente vorming te kunnen aankondigen van 19 – 21 mei 2022 met Dr. Robert Schleip PhD MA, momenteel dè wetenschappelijke onderzoeker in Europa van de neurofysiologische eigenschappen van fascia!

Zijn naam is jullie allen vermoedelijk welbekend. Voor diegenen bij wie deze naam geen belletje doet rinkelen: Dr. Robert Schleip is naast bioloog en gegradueerde psycholoog ook de directeur van de Fascia Research Group, afdeling Neurofysiologie in de Universiteit van Ulm in Duitsland. Hij is ook medeoprichter van het eerste Fascia Research Congress in Boston in 2007 en publiceerde tal van artikels over de eigenschappen van fascia.

Noteer alvast in jullie agenda dat hij op 19 en 20 mei 2022 een tweedaagse cursus zal geven rond het topic: fascia as an emotional and sensory organ.

Op dag 3 (zaterdag 21 mei) zullen Dr. Philippe Rosier en Isabel De Keyser de overdracht maken van de tweedaagse cursus met Dr Schleip naar het manuele en bewegingswerk eigen aan de fasciatherapie.

OPGELET: Jullie zullen zien dat er voor de volledige 3-daagse permanente vorming 2 inschrijvingen moeten gedaan worden. En dit in het kader van de ProQ erkenning voor het deel van de cursus gegeven door Dr. Schleip.

  • 1 inschrijving voor de tweedaagse cursus met Dr. Schleip
  • 1 inschrijving voor de 3e praktijkdag met Isabel De Keyser en Dr. Philippe Rosier.

Het volledige seminarie zal hierdoor ook kunnen worden opengesteld voor onze collega kinesitherapeuten, osteopaten, artsen, fysiotherapeuten, … . Voor hen zal op dag 3 een aangepast programma voorzien worden waarin ze kunnen kennismaken met de praktijk van de fasciatherapie.
Voel jullie vrij om nu al deze info te delen als jullie (para)medische collega’s kennen die interesse hebben in deze materie!

Op onze website (fascia.be) zal voor deze PV binnenkort een aparte pagina online komen met alle inschrijvingsmodaliteiten. Verdere praktische info volgt snel.
Dus houd deze website, jullie mailbox … en binnen enkele dagen ook de nieuwe fascia-app in de gaten en tot gauw!

 

Praktisch:

  • De tweedaagse cursus van Dr. Schleip zal gegeven worden in het Engels.
    De praktijkdag (dag 3) zal gegeven worden in het Nederlands-Frans.
  • Hotel Holiday Inn – zaal Skoy – Brussels Airport (Diegem).
    (mogelijkheid tot overnachting – vlotte bereikbaarheid)
  • ProQ accreditatie wordt aangevraagd voor tweedaagse cursus van Dr Schleip.
  • Mogelijkheid om met KMO-portefeuille te betalen.

 

Team Fascia College


Andere

Nieuwsitems

Prof. Danis Bois in november in België ! De toepassing van Full Presence meditatie binnen de gezondheidszorg.

9 september 2021

De tijd dat meditatie gezien werd als alternatief en zweverig tijdverlies, ligt gelukkig achter ons. Er is meer en meer wetenschappelijke evidentie voorhanden dat meditatievormen een positieve impact

Zomermailing : een frisse start voor Fascia College

31 augustus 2021

Lees hier  de volledige nieuwsbrief. https://mailchi.mp/ed76f04df55e/een-frisse-start-voor-fascia-zomermailing-2021?e=[UNIQID]