Prof. Danis Bois in november in België ! De toepassing van Full Presence meditatie binnen de gezondheidszorg.


Gepubliceerd op 9 maart 2021

De tijd dat meditatie gezien werd als alternatief en zweverig tijdverlies, ligt gelukkig achter ons.

Er is meer en meer wetenschappelijke evidentie voorhanden dat meditatievormen een positieve impact hebben op lichaam en geest. Mede door het werk van professor Steven Laureys, neuroloog verbonden aan de universiteit van Luik en auteur van “Het no-nonsens meditatieboek” (2019, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts) krijgt meditatie geleidelijk aan een plaats binnen de gezondheidszorg in België.

Gelijklopend met deze ontwikkeling heeft professor Danis Bois, grondlegger van de Fasciatherapie en Somato-psychopedagogie en professor emeritus van de Universidade Fernando Pessoa, zich de afgelopen jaren eveneens verdiept in de toepassing van meditatie in de gezondheidszorg en heeft hij het concept van “Full presence meditatie” uitgewerkt. Deze vorm van meditatie wordt gekenmerkt door een sterke verankering van effecten in het fenomenologische lichaam van het subject die de meditatie uitvoert en waarbij een vorm van “embodied presence” wordt ontwikkeld.
Via verschillende masterclasses in meerdere landen, leidt hij therapeuten op om naast manuele fasciatherapie en bewegingstherapie ook introspectie of meditatie toe te passen in het genezings- of begeleidingsproces van patiënten. Van 25 tot 27 november 2021 is België aan de beurt en komt Danis Bois in Diegem doceren in het kader van een permanente vorming georganiseerd door Fascia College.

Gezien het uitzonderlijke karakter van deze ontmoeting met de grondlegger van onze methode, staat deze permanente vorming niet enkel open voor reeds afgestudeerde Fasciatherapeuten, maar kunnen ook Fasciatherapeuten in opleiding deelnemen aan dit seminarie.
Wens je je drie dagen onder te dompelen in de wondere wereld van de Full Presence meditatie onder leiding van haar grondlegger, dan kan je je nu al inschrijven via de nieuwe website van Fascia College, www.fascia.be

Praktische informatie:

  • datum: 25 tot 27 november 2021, van 9u30 tot 18u (zaterdag tot 16u30)
  • docenten: Prof. Dr. Danis Bois, Dr. Hélène Bourhis, Isabel De Keyser en Dr. Philippe Rosier
  • Locatie: Skoj hotel Holiday-Inn Diegem
    (het hotel bevindt zich vlakbij de luchthaven en net naast de ring van Brussel. Het is zeer goed bereikbaar, ook via het openbaar vervoer: het ligt op wandelafstand van het station.)
  • Prijs: 500 euro. Als zelfstandige kan je gebruik maken van de kmo portefeuille, waarbij de Vlaamse overheid 30% van je inschrijvingsgeld sponsort.
  • ProQ accreditatie zal aangevraagd worden voor een deel van de opleiding.

Andere

Nieuwsitems

Fascia College: KMO-subsidie opnieuw goedgekeurd voor volgende 5 jaar.

9 maart 2021

Onlangs heeft Fascia College een audit ondergaan in opdracht van de Vlaamse Overheid in verband met de goedkeuring als erkend opleidingsinstituut om gebruik te kunnen maken van subsidies via de KMO-po

The Bone is Fascia, by Stephen Levin

12 januari 2020

Bone is a specialized condensation of calcium salts within the fascia. Check out the video. Tensegrity tower of driftwood by Bruce Hamilton The hidden allies of our organism The ARTE fascias