Fascia-Fit

Inloggen Registreren

Log in om in te schrijven, of maak een nieuw account aan.


Fascia – Fit

Fascia – Fit heeft als doelstelling zowel de sensoriële- als de motorische component van de beweging met elkaar te verbinden.
Dit wil zeggen dat we via trage bewegingen en een minimum aan kracht maar een toename aan betrokkenheid over gaan naar snellere bewegingen met een opbouw aan kracht in het gehele myo-fasciale systeem.

Dit is een progressief, traag evoluerend trainings – en bewustwordingsproces in de tijd, rekening houdend met de mogelijkheden van de persoon in relatie tot zijn/haar lichaam.

Deze dag is vooral ervaringsgericht en geeft de deelnemers/fasciatherapeuten tools mee om de bewegingsmogelijkheden van de patiënt te optimaliseren na letsels van welke aard dan ook.
Via een lectuur van de beweging zoeken we naar handvaten voor de patiënt om zich te trainen in een progressieve dynamische opbouw van zijn/haar lichaam in beweging gelinkt aan de dagdagelijkse functionele nood.

Hierbij maken body – en movement awareness en embodied presence het verschil in het effect op het lichaam, zichzelf en het bewegingsresultaat.

Begrippen als intentie, elasticiteit, loaden, interne stabiliteit, globaliteit, weefselstretch, tensegriteit, ….komen aan bod.

 

docente: Martine Van Gele

kinesitherapeute fasciatherapeute mdbFascia – Fit


Het is mogelijk om in de Oude Abdij in Drongen te overnachten. Gelieve uw kamer steeds minimum 14 dagen voor aanvang van het seminarie te reserveren. De sleutel van uw kamer kan je afhalen tussen 8u30 - 19u30 op de dag van aankomst. Om uw kamer te reserveren stuur u een e-mail aan: reservatie@oudeabdij.be
Extern nationaal (B) Martine Van Gele

Geen informatie bekend.

Details