SPP – Het omzetten tot actie in het dagelijks leven (PV2021_09)

Inloggen Registreren

Log in om in te schrijven, of maak een nieuw account aan.


Masterclass met Eve Berger-Grosjean

In het gevoelige van het lichaam, binnen de zinderende beweging van de materie waarvan we vervaardigd zijn, bestaat een originele bron: dit is waar onze bewegingen, onze handelingen, onze intenties, onze ideeën en onze verlangens, onze woorden en onze projecten uit voortkomen. Maar deze ruimte is niet enkel individueel: het is ook en vooral de ruimte van de fundamentele relaties die bestaan ​​tussen de individuen, hun sociale organisaties en het levende in zijn geheel. Een ruimte waar de trilogie universeel / enkelvoudig / collectief haar dans uitvoert.

Als Eve Berger spreekt over het universele, dan heeft ze het over de kenmerken van het levende, die, alle verschillen overstijgend, het lichaam van iedere mens bezielen.

Het enkelvoudige is de verzameling van absoluut unieke en originele vormen waarmee we deze gemeenschappelijke menselijkheid kunnen belichamen en uitdrukken, ieder op onze eigen manier, in een lichaam dat drager is van ons verhaal, ​​en onze eigen talenten vrij en vol vertrouwen bewonend.

Het collectief, tenslotte, verwijst naar de kracht van het delen, de solidariteit en de co-creatie, die op grote schaal wordt ingezet wanneer ieder van ons, als bewuste drager van het leven, deze aan de wereld aanbiedt, zijn uniekheid uitstralend in zijn persoonlijke en professionele omgevingen.

In deze stage stelt Eve jullie voor om concreet te verkennen hoe je deze drie dimensies kan uitdrukken in je leven, privé en professioneel, zodat eenieder een stap dichter komt bij het ontdekken, creëren en in gang zetten van hetgeen hij de wereld te bieden heeft.

Hiervoor combineren we het verbaal gesprek, de sensoriële introspectie, de sensoriële beweging, de lectuur van de beweging, onderdelen van de systemische benadering en bepaalde coachingstechnieken.

Simultane vertaling naar het nederlands is voorzien.

Wie is Eve Berger-Grosjean
Eve Berger-Grosjean: oorspronkelijk psychomotorisch therapeut, opgeleid als fasciatherapeut in 1985, docente sinds 1989, stond aan de wieg van de ontwikkeling en verspreiding van de somato-psychopedagogie. Ze was van 1999 tot 2016 directrice van Point d’Appui, onze franse moederschool voor fasciathérapie en SPP, nu TMG concept. Als doctores en onderzoekster in de pedagogische wetenschappen is ze ook deeltijds docente aan een universiteit.Sinds 2012 richt zij zich tot de professionele coaching, om de principes van het gevoelige -gedragen door het lichaam- te introduceren in organisaties (bedrijven, gezondheids- en onderwijsstructuren, lokale autoriteiten, enz.) en zo op een andere manier bij te dragen aan de huidige psychosociale en ecologische uitdagingen.Zij is tevens auteur van verschillende boeken over de Methode Danis Bois, en haar nieuwste boek, Retrouver l’intelligence du corps, une urgence dans nos organisations et nos modes de vie, werd uitgebracht in januari 2020 (InterEditions).

Provinciehuis Vlaams-Brabant / zaal Spoor 95 / Provincieplein 1 - 3010 Leuven

Hoe bereik je het provinciehuis?
Openbaar vervoer : Het provinciehuis ligt op loopafstand van het trein- en busstation van Leuven. Kom je het station buiten gewandeld, ga dan naar links over het Roger Van Overstraetenplein.
Auto : Rij vanop de E40 de E314 op en neem onmiddellijk afrit 15 richting Leuven centrum. Volg de weg tot aan de Leuvense ring, rij rechts op richting Tienen en Diest. Je rijdt tot voorbij de Tiense Poort. Kies bij het naderen van het provinciehuis de rechterrijstrook en rij door, richting station, tot op het einde. Sla vervolgens voorzichtig rechtsaf en rij stapvoets, met respect voor voetgangers en fietsers die hier je pad kruisen, onder de voetgangersbrug (Roger Van Overstraetenplein) tot aan de spoorweg. Draai nu naar rechts en zet je tocht verder langs de sporen, richting provinciehuis.
GPS gebruiken : Om de route te laten uitstippelen door je routeplanner/GPS: voer als straatnaam "Tiensevest - kruising met Justus Lipsiusstraat" in en niet "Provincieplein 1".
Buitenlands – Eve Berger

Geen informatie bekend.

Details