fbpx

KMO-Portefeuille

Het Fascia College, departement Fasciatherapie is erkend door de Vlaamse Overheid als opleidingsverstrekker. 

Dit geeft de mogelijkheid om een deel van het cursusgeld te betalen met de kmo-portefeuille voor zelfstandigen.

De kmo-portefeuille is bijgestuurd vanaf 1 december 2019. Vanaf dat moment kan een kleine onderneming 30% steun genieten, een middelgrote onderneming 20% steun. Vanaf 1 januari 2020 bedraagt het maximale steunplafond per jaar 7.500 euro steun.

De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille . Ons registratienummer is: DV.O109442

Als u 70% betaald aan de KMO portefeuille, zal de overheid de andere 30%  betalen op dezelfde fictieve rekening. Daarna krijgt u een bevestiging van de KMO dat u het bedrag kan overmaken.

U moet dan zelf het gehele bedrag van de fictieve rekening overmaken naar Fascia College. Dit moet binnen een bepaalde tijd anders haalt de KMO dit bedrag weer van de rekening af. De KMO-portefeuille handelt verder niet meer, u moet er zelf voor zorgen dat het bedrag gestort wordt.

Voor meer informatie of vragen kunt u ons altijd bereiken admin@fascia.be

______________________________________________________________________________________________________________________________

Hieronder doorlopen we even de procedure om 30% korting te verkrijgen via de KMO-Portefeuille.

Stappenplan voor registratie en betaling in KMO-portefeuille.

1. Aan de slag! Aanloggen op de KMO-portefeuille

Klik “vraag hier je subsidie aan”. Via één van de digitale sleutels kan je jouw identiteit aanmelden (EID paspoort + kaartlezer, Itsme, een token).

2. Een nieuwe subsidie aanvragen

In het scherm dat volgt, kies je de NACE-codes van je professionele activiteit . Je kan enkel kiezen uit de NACE-Codes die in je bedrijfsstatuten vermeld staan. Als zorgverstrekker selecteer je wat het best aansluit bij jouw activiteiten. Voor een zorgverstrekker is dat bijvoorbeeld: “overige menselijke gezondheidszorg” met NACE-code 86909

Nadat je de juiste NACE-code hebt gekozen klik je op “GA VERDER”

In het scherm dat volgt, vul je de gegevens van de opleiding in.

Bij “kost van de inschrijving” vul je het bedrag in van de opleiding. Wij zijn vrijgesteld van BTW, waardoor al onze bedragen het juiste bedrag is om in te vullen.

Klik op GA VERDER en geef het erkenningsnummer van vzw ELB (Educatieve lichaamsbeweging) DV.O109442 en klik op “selecteer”  . En om te eindigen bevestig je de samenvatting van je aanvraag

3. Storting en subsidie

Na je bevestiging, krijg je een betalingsuitnodiging voor het bedrag (70%) van het cursusgeld over te maken. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen zal de subsidiebijdrage van het totale bedrag storten eveneens storten op deze fictieve rekening.

Men zal u hiervan een mail sturen met de samenvatting en de juiste rekeningnummers van Sodexo incl. de gestructureerde mededeling.

 OPGELET! Pas nadat jij én het Agentschap Innoveren en Ondernemen hebben gestort, kan je de overdracht aan vzw ELB bevestigen.

Ga er dus niet vanuit dat alles in orde is na jouw betaling maar wacht een paar dagen tot ook het Agentschap heeft gestort en bevestig dan definitief de overdracht. Hiervan zal je per mail van op de hoogte gesteld worden. Dan pas is de procedure volledig afgerond en is je inschrijving en betaling definitief.

Heb je nog vragen of wil je nog extra informatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren: admin@fascia.be