KMO-portefeuille

Home » Over Fascia College » KMO-portefeuille

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals bijvoorbeeld het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf of het aanleren van beroepsspecifieke competenties.

Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is € 7.500 steun.

Het Fascia College ( vzw ELB) is erkend door de Vlaamse Overheid als opleidingsverstrekker. Ons registratienummer is: DV.O109442

Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille/subsidies-aanvragen-en-ontvangen.

Als u 70% van het cursusgeld betaald aan de KMO portefeuille, zal de overheid de andere 30%  betalen op dezelfde fictieve rekening. Daarna krijgt u een bevestiging van de KMO dat u het bedrag kan overmaken aan de dienstverlener.

U moet dan zelf het gehele bedrag van de fictieve rekening overmaken naar Fascia College. Dit moet binnen een bepaalde tijd anders haalt de KMO dit bedrag weer van de rekening af. De KMO-portefeuille handelt verder niet meer, u moet er zelf voor zorgen dat het bedrag gestort wordt.

Houd ook rekening met volgende voorwaarden:

 • De opleiding kost minimaal 100 euro – exclusief btw, inclusief verplaatsingskosten van de docent en de cateringkosten beperkt tot 25 euro per persoon per dag.
 • Je sluit een overeenkomst met een geregistreerde dienstverlener.
 • Bij elke les teken je de aanwezigheidslijst (schriftelijk of elektronisch).
 • De opleiding is betaald voor 31 december van het jaar na je steunaanvraag.
 • Kies je voor afstandsleren (e-learning)? Dan moet er rechtstreekse interactie zijn met de docent.
 • Je doet de steunaanvraag vanaf de inschrijving en tot veertien dagen na de start van de lessen.
 • Na de opleiding krijg je een gepersonaliseerd vormingsattest van je dienstverlener.

Hieronder doorlopen we even praktisch de procedure van de KMO-Portefeuille.

Voor meer informatie of vragen kunt u ons altijd contacteren admin@fascia.be

______________________________________________________________________________________________________________________________

Stappenplan voor registratie en betaling in KMO-portefeuille.

1. Aan de slag! Aanloggen op de KMO-portefeuille

Klik “vraag hier je subsidie aan”. Via één van de digitale sleutels kan je jouw identiteit aanmelden (EID paspoort + kaartlezer, Itsme, een token).

2. Een nieuwe subsidie aanvragen

 • In het scherm dat volgt, kies je de NACE-code van de activiteit van je onderneming. Je kan enkel kiezen uit de NACE-Codes die in je bedrijfsstatuten vermeld staan als hoofdactiviteit. Als zorgverstrekker selecteer je wat het best aansluit bij jouw activiteiten. Voor een zorgverstrekker is dat : “overige menselijke gezondheidszorg” met NACE-code 86909
 • Nadat je de juiste NACE-code hebt gekozen klik je op “GA VERDER”
 • In het scherm dat volgt, “nieuwe subsidie aanvragen” vul je de projectgegevens van de opleiding in.
 • Naam van de opleiding‘ : hiervoor gebruik je het thema/titel van de PV of het module nummer van de basisopleiding.
 • Onder de rubriek ’thema’ kiezen jullie in de lijst voor ‘beroepsspecifieke competenties’
 • Bij ‘kost van de inschrijving‘ vul je het bedrag in van de opleiding. Wij zijn vrijgesteld van BTW, waardoor je het volledige bedrag dient in te vullen.

Klik op “GA VERDER” en geef het erkenningsnummer van vzw ELB (Educatieve lichaamsbeweging) DV.O109442 en klik op “selecteer”. Om te eindigen bevestig je de samenvatting van je aanvraag

3. Storting en subsidie

 • Na je bevestiging, krijg je via mail een betalingsuitnodiging voor het bedrag (70%) van het cursusgeld over te maken. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen zal de subsidiebijdrage (30%) van het totale bedrag eveneens storten op deze fictieve rekening. Men zal u hiervan een mail sturen met de samenvatting en het juiste rekeningnummer van Sodexo incl. de gestructureerde mededeling.

OPGELET! Pas nadat jij én het Agentschap Innoveren en Ondernemen hebben gestort, kan je de overdracht aan vzw ELB (Fascia College) bevestigen.

 • Ga er dus niet vanuit dat alles in orde is na jouw betaling maar wacht een paar dagen tot ook het Agentschap heeft gestort . Hiervan zal je per mail van op de hoogte gesteld worden.
 • Hierna kan je definitief de overdracht/betaling bevestigen via jouw KMO-pagina. Dan pas is de procedure volledig afgerond en is je inschrijving en betaling definitief.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod en relevante informatie over fasciatherapie