Algemene introductie tot Fasciatherapie

Home » Workshops » Algemene introductie tot Fasciatherapie

Registreren

Nieuw hier? Registreer je in 1 minuut en schrijf je in.Inloggen

Al een account? Klik op inloggen en schrijf je in.

Fasciatherapie is een algemene, tegenwoordig populaire term binnen het domein van de kinesitherapie die een zeer diverse lading dekt.
De lading gaat van zuiver structurele behandelingen van het weefsel, al dan niet met allerhande toestellen of materialen en op een stevige manier, naar een combo van manuele behandelingen en bewegingstherapie die subtiel, diepgaand en zacht zijn, en – verder dan een louter biologische en fysiologische impact – zich eveneens richten naar de persoon (psycho-emotioneel en existentieel).

Fasciatherapie methode Danis Bois is een originele vorm van fasciatherapie die zich bevindt in het segment van de zachte diepgaande technieken, die naast biologische en fysiologische effecten, ook een zeer persoonsgerichte luik integreren:
Door de eigenschappen van het weefsel fascia, haar linken met het autonome zenuwstelsel en de subtiliteit waarmee ze aangesproken kan worden, ben je als therapeut in staat om zowel de structurele acute klachten, de chronische meer systemische aandoeningen, en de psycho emotioneel gebonden klachten aan te pakken. En dit telkens met een zeer zachte, respectvolle manier van werken, die bovendien ook nog de patiënt als persoon betrekt in de behandeling. De patiënt is niet langer een passief gegeven, maar beïnvloedt door middel van zijn perceptie, zijn eigen genezingsproces.

Tijdens deze dag maak je kennis met de onderliggende concepten van de fasciatherapie, maar belangrijker nog, zet je de eerste stappen in de manuele behandelingstechnieken, bewegingsperceptie en oefentherapie. Je zal zelf ondervinden hoe efficiënt en deugddoend deze zijn. Voor zowel de patiënt als de therapeut.

We verwelkomen je graag in de Oude Abdij van Drongen Zaal A3!

 

Het inschrijvingsgeld voor deze opendeurdag wordt terugbetaald bij je inschrijving in de opleiding!

 

 

 

Oude Abdij Drongen

Het is mogelijk om in de Oude Abdij in Drongen te overnachten. Gelieve uw kamer steeds minimum 14 dagen voor aanvang van het seminarie te reserveren. De sleutel van uw kamer kan je afhalen tussen 8u30 - 19u30 op de dag van aankomst. Om uw kamer te reserveren stuur u een e-mail aan: reservatie@oudeabdij.be

Dominique Bourgeois

Therapeut

Details

 • Status

  Open

 • Doelgroep(en)

  fascia-kinesi

 • Prijs

  € 100,00 per module

 • Accreditatie

  Geen accreditatie

 • Lestaal

  Nederlands

 • Locatie

  Oude Abdij Drongen

 • Koffie/thee en lunch

  Koffie/thee inbegrepen

Hoe schrijf ik me in?

Om in te schrijven heb je een gebruikersaccount nodig.

Ik heb nog geen gebruikersaccount

Klik op registreren, volg de stappen en maak een account aan.

REGISTREREN

Ik heb al een gebruikersaccount

Klik op de knop hieronder om in te loggen met je huidige account.

INLOGGEN

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod en relevante informatie over fasciatherapie