fbpx
web-grey

Over Fascia College

Fascia College is een onderwijsinstelling binnen vzw ELB (Educatieve Lichaamsbeweging). We leggen ons toe op de organisatie van een meerjarige opleidingscursus Fasciatherapie voor kinesitherapeuten, osteopaten en paramedici. We bieden ook een gevarieerd na – en bijscholingsprogramma aan voor gediplomeerde fasciatherapeuten onder vorm van Permanente Vormingen en wetenschappelijke studiedagen.

fascia

De kennis en vaardigheden die we overbrengen, zijn gebaseerd op recente neuro-fysiologische en fysio-psychologische  wetenschappelijke bevindingen over het functioneren en bewegen van de mens.

Fasciatherapie is toepasbaar binnen de gezondheids- en de welzijnszorg. Naargelang het accent in de zorg spreekt men van fasciatherapie, somato-psychopedagogie en perceptieve pedagogie. 

Naast onze eigen opleidingsdocenten worden er ook regelmatig cursussen georganiseerd in samenwerking met internationale docenten binnen de fasciatherapie en somato-psychopedagogie zoals Prof. Dr. Danis Bois, Dr. Christian Courraud, Dr. Eve Berger ea. 

Wij werken ook samen met andere internationale onderzoekers, zoals Dr. Robert Schleipp, Dr. John Sharkey, Dr. Carla Stecco ea. die binnen het wetenschappelijk domein van de fascia actief zijn, waarin de specificiteit van de fascia’s als een belangrijk somato-sensorisch systeem binnen de menselijke bewegingen en zijn interne beleving als persoon worden gekoppeld. 

FasciaCollege

Sinds 1993.

MULTIDISCIPLINAIR TEAM ROND PROF. DANIS BOIS.

ELB - Fascia College leidt al vele jaren fasciatherapeuten op in België. Gedurende bijna 3 decennia heeft Fascia College een reputatie van kwalitatieve en toegewijde onderwijsinstelling opgebouwd, maar haar geschiedenis gaat echter verder terug.

De roots van het Fascia College gaan terug tot de jaren '80 in de school van Danis Bois (Frankrijk). Het Fascia College startte in 1993 met de eerste 4-jarige opleiding fasciatherapie in België. In de loop van de jaren en onder impuls van enthousiaste fasciatherapeuten, die nauw zijn blijven samenwerken met de school uit Frankrijk, heeft zich een multidisciplinair team gevormd rond het onderzoek van Prof. Dr. Danis Bois.

Ondanks het lange bestaan van Fascia College is de onderwijsinstelling modern en innoverend. Zowel op onderwijsvlak als op technologisch en wetenschappelijk vlak is ons onderwijs van hoog niveau.

web-grey
fascia

Het Fascia College team geeft onderwijs over de verschillende aspecten die te maken hebben met de beweging, de gezondheid en het functioneren van een persoon in zijn totaliteit.
Fascia College heeft een Vlaamse afdeling die gehuisvest is in de Abdij van Drongen (Gent) ; een Waalse afdeling voorziet haar onderwijs in Wavre (Columban).

Alle lesgevers van Fascia College, departement Fasciatherapie, zijn gediplomeerde fasciatherapeuten en beschikken over een ruime ervaring in het begeleiden van individuen, in groepspedagogie en in professionele vorming. Ze zijn allemaal professioneel geschoolde personen die beschikken over een medische en/of paramedische opleiding. Tevens werkt Fascia College sinds 10 jaar mee aan het universitaire onderzoeks- en vormingscentrum, CERAP, dat werd opgericht door Prf. dr. Danis Bois (Portugal).

Naast de meerjarige basisopleiding fasciatherapie is het tevens de missie van Fascia College om interessante na- en bijscholingscursussen te organiseren binnen het domein van de fasciatherapie gebaseerd op nieuwe en recente wetenschappelijke inzichten.

In het therapeutisch landschap beseft men hoe langer hoe meer dat transdisciplinariteit noodzakelijk is, wilt men de mens als persoon kunnen begrijpen en helpen.

‘Transdisciplinair’ betekent voor ons dat we vanuit het eigen paradigma durven te kijken naar andere invalshoeken, om op die manier onze eigen expertise te kunnen verrijken zonder te verliezen aan eigenheid. Wij willen niet alleen fasciatherapeuten met elkaar verbinden in hun expertise. Maar ook kennis delen met elkaar en met andere disciplines in gezondheidszorg. Daardoor werken we mee aan een goede en mooie toekomst voor ons vak, fasciatherapie.

fascia