Manuele Behandeling van de wervelkolom

Home » Workshops » Manuele Behandeling van de wervelkolom

Registreren

Nieuw hier? Registreer je in 1 minuut en schrijf je in.Inloggen

Al een account? Klik op inloggen en schrijf je in.

Binnen een biotensegraal model speelt de wervelkolom een heel centrale rol in de spanningsverdeling en in het bewaren van de stabiliteit van het hele lichaam. Daardoor is er een impact op de wervelkolom bij bijna elke aandoening van het locomotorisch systeem, zowel van centrale oorsprong (wervelkolom zelf) als van de periferie (ledematen en hoofd).

Het vrijmaken van fasciale spanningen en optimaliseren van het bewegingsamplitudo en de bewegingskwaliteit van de wervelkolom is bijgevolg van primordiaal belang.

Tijdens deze praktijkgerichte 2-daagse …

 • …krijg je inzicht in het biotensegraal model, waarbij de wederzijdse beïnvloeding van romp op de ledematen en het hoofd uitgediept wordt.
 • …leer je myofasciale spanningen ter hoogte van de romp en in de verbinding tussen de romp en de ledematen detecteren en oplossen.
 • …leer je de wervelkolom sensorieel mobiliseren. Concreet houdt dit in dat je low velocity-technieken zal gebruiken, in dialoog met het weefsel van de patiënt: je leert spanningen voelen en oplossen tijdens de mobilisatie, in tegenstelling tot een high-velocity manipulatie.
 • …leer je de gewonnen bewegingsvrijheid integreren in het lichaamsschema om recidieven te vermijden.

De aangeleerde technieken worden toegepast op de lumbale, dorsale en cervicale wervelkolom en kunnen toegepast worden zowel bij specifieke rugklachten als stress gerelateerde aspecifieke rugklachten. Aan het einde van de dag wordt ingegaan op het verschil tussen specifieke en aspecifieke rugklachten.

Deze originele visie kan een verrijking betekenen voor je therapeutisch inzicht bij het behandelen van de wervelkolom. De aangeleerde technieken zijn onmiddellijk toepasbaar in je praktijk.

InloggenRegistreren

Log in om in te schrijven, of maak een nieuw account aan in slecht 2 stappen.

Oude Abdij Drongen

Het is mogelijk om in de Oude Abdij in Drongen te overnachten. Gelieve uw kamer steeds minimum 14 dagen voor aanvang van het seminarie te reserveren. De sleutel van uw kamer kan je afhalen tussen 8u30 - 19u30 op de dag van aankomst. Om uw kamer te reserveren stuur u een e-mail aan: reservatie@oudeabdij.be

Dr. Philippe Rosier

Therapeut

Dominique Bourgeois

Therapeut

Details

 • Status

  Open

 • Doelgroep(en)

  Onbekend

 • Prijs

  € 330,00 totaal

 • Accreditatie

  Wordt aangevraagd

 • Lestaal

  Nederlands

 • Locatie

  Oude Abdij Drongen

 • Koffie/thee en lunch

  Koffie/thee inbegrepen

Hoe schrijf ik me in?

Om in te schrijven heb je een gebruikersaccount nodig.

Ik heb nog geen gebruikersaccount

Klik op registreren, volg de stappen en maak een account aan.

REGISTREREN

Ik heb al een gebruikersaccount

Klik op de knop hieronder om in te loggen met je huidige account.

INLOGGEN

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod en relevante informatie over fasciatherapie