Manuele behandeling van de wervelkolom

Inloggen Registreren

Log in om in te schrijven, of maak een nieuw account aan.


Annulatie owv Corona !

Bij interesse schrijf je in op de reservelijst. Van zodra er een nieuwe datum bekend is, wordt er contact opgenomen.

Binnen een biotensegraal model speelt de wervelkolom een heel centrale rol in de spanningsverdeling en in het bewaren van de stabiliteit van het hele lichaam. Daardoor is er een impact op de wervelkolom bij bijna elke aandoening van het locomotorisch systeem, zowel van centrale oorsprong (wervelkolom zelf) als van de periferie (ledematen en hoofd).

Het vrijmaken van fasciale spanningen en optimaliseren van het bewegingsamplitudo en de bewegingskwaliteit van de wervelkolom is bijgevolg van primordiaal belang.

Tijdens deze praktijkgerichte dag…

  • …krijg je inzicht in het biotensegraal model, waarbij de wederzijdse beïnvloeding van romp op de ledematen en het hoofd uitgediept wordt.
  • …leer je myofasciale spanningen ter hoogte van de romp en in de verbinding tussen de romp en de ledematen detecteren en oplossen.
  • …leer je de wervelkolom sensorieel mobiliseren. Concreet houdt dit in dat je low velocity-technieken zal gebruiken, in dialoog met het weefsel van de patiënt: je leert spanningen voelen en oplossen tijdens de mobilisatie, in tegenstelling tot een high-velocity manipulatie.
  • …leer je de gewonnen bewegingsvrijheid integreren in het lichaamsschema om recidieven te vermijden.

De aangeleerde technieken worden toegepast op de lumbale, dorsale en cervicale wervelkolom en kunnen toegepast worden zowel bij specifieke rugklachten als stress gerelateerde aspecifieke rugklachten. Aan het einde van de dag wordt ingegaan op het verschil tussen specifieke en aspecifieke rugklachten.

Deze originele visie kan een verrijking betekenen voor je therapeutisch inzicht bij het behandelen van de wervelkolom. De aangeleerde technieken zijn onmiddellijk toepasbaar in je praktijk.

Het is mogelijk om in de Oude Abdij in Drongen te overnachten. Gelieve uw kamer steeds minimum 14 dagen voor aanvang van het seminarie te reserveren. De sleutel van uw kamer kan je afhalen tussen 8u30 - 19u30 op de dag van aankomst. Om uw kamer te reserveren stuur u een e-mail aan: reservatie@oudeabdij.be
Dr. Philippe Rosier

Licentie in de kinesitherapie en motorische revalidatiewetenschappen (KULeuven) Certificaat in “Kritische Ontwikkelingsbegeleiding”, volgens Hendrickx Diploma fasciatherapie Postgraduaat (gelijkgesteld aan DESS) in “Perceptiepedagogie van de beweging”, Universidade Moderna de Lisboa, Portugal Master in de psychopedagogie, Universidade Moderna Lisboa Doctor in de Sociale Wetenschappen, optie psychopedagogie, Universidade Fernando Pessoa, Porto

Details

« Vorige