Sensomotorische oefentherapie bij de revalidatie van de knie

Inloggen Registreren

Log in om in te schrijven, of maak een nieuw account aan.


In een ‘klassiek’ behandelingsprotocol bij een pathologie of na chirurgie van de knie, staan mobiliteit en spierkracht centraal.

Volgens de visie van fasciatherapie wordt in dit proces al te vaak voorbij gegaan aan de belangrijke fase van sensomotorische revalidatie. Indien spierkracht getraind wordt, zonder dat eerst gewerkt wordt aan het juiste bewegingspatroon met een goede coördinatie tussen de verschillende segmenten die deelnemen aan de beweging, worden nieuwe on-evenwichten gecreëerd die kunnen leiden tot overbelastingsletsels.

Tijdens deze praktijkgerichte avond…

  • …krijg je inzicht in het belang en de rol van sensomotorische revalidatie.
  • … leer je de specifieke sensomotorische revalidatie volgens principes van fasciatherapie kennen.
  • …leer je het bewegingspatroon van het volledige lichaam analyseren om de achtergrond van overbelastingsletsels te begrijpen.

De aangeleerde principes worden toegepast in het behandelingsprotocol van een ontsteking van de patellapees en van een revalidatie na een voorste kruisbandreconstructie.

Deze originele visie kan een verrijking betekenen voor je therapeutisch aanpak bij het behandelen van knieproblemen. De aangeleerde technieken zijn onmiddellijk toepasbaar in je praktijk.

InloggenRegistreren

Log in om in te schrijven, of maak een nieuw account aan in slecht 2 stappen.

Het is mogelijk om in de Oude Abdij in Drongen te overnachten. Gelieve uw kamer steeds minimum 14 dagen voor aanvang van het seminarie te reserveren. De sleutel van uw kamer kan je afhalen tussen 8u30 - 19u30 op de dag van aankomst. Om uw kamer te reserveren stuur u een e-mail aan: reservatie@oudeabdij.be
Dr. Philippe Rosier

Licentie in de kinesitherapie en motorische revalidatiewetenschappen (KULeuven) Certificaat in “Kritische Ontwikkelingsbegeleiding”, volgens Hendrickx Diploma fasciatherapie Postgraduaat (gelijkgesteld aan DESS) in “Perceptiepedagogie van de beweging”, Universidade Moderna de Lisboa, Portugal Master in de psychopedagogie, Universidade Moderna Lisboa Doctor in de Sociale Wetenschappen, optie psychopedagogie, Universidade Fernando Pessoa, Porto

Details

« Vorige