fbpx

Permanente vorming

Belichaamd bewegen bij psychosomatiek

Belichaamd bewegen bij psychosomatiek

De meerwaarde van lichaamsbewustzijn en bewegingsperceptie (movement awareness) bij interdisciplinaire samenwerking.

 

In deze ééndaagse scholing wil Sophie Van de Put je graag deelgenoot maken van de ervaringen die zij de voorbije 10 jaar heeft opgedaan bij het behandelen van psychosomatiek als fasciatherapeut en in het bijzonder in samenwerking met de psycholoog/psychotherapeut.
Eerst zullen we kijken naar psychosomatiek vanuit een klassiek biopyschosociaal denken naar een ruimere transdisciplinaire insteek omdat dit een meerwaarde blijkt te zijn bij interdisciplinair overleg.

Vervolgens zullen we dit inzicht omzetten in de praktijk. Met bewegingsvormen uit onze perceptieve pedagogie zullen we de psychosomatische patiënt helpen om opnieuw te verbinden met de eigen lichaamsbeleving naast de pijn. We trachten daarbij ook de weg te openen naar de verbeelding en het psycho-emotionele in relatie tot lichaamsbeleving en zelfbewustzijn. We zullen ons daarvoor laten inspireren door raakvlakken tussen de fasciatherapie, moderne dans en lichaamsgerichte psychotherapie.

Tenslotte helpen we de patiënt door middel van somato-psychopedagogie de veranderingen in zijn/haar lichaamswaarneming en de waarneming van zichzelf terug te ‘vertalen’ naar de dagelijkse situatie.
Ter integratie zullen we deze ervaringen te koppelen aan casuïstiek uit onze eigen praktijk zoals vb. Fibromyalgie, CVS en aspecifieke rugklachten maar ook burn-out en depressie kunnen daarbij horen.

 Belichaamd bewegen bij psychosomatiek


Therapeut

Sophie Van de Put

Kinesitherapie Hoger Bachelor Opleiding, KHM 1997 Motorische revalidatie en kinesitherapie verkort p

DETAILS

 • STATUS

  Open

 • DOELGROEP

  Onbekend

 • PRIJS

  € 160,00 totaal

 • ACCREDITATIE

  Geen accreditatie

 • LESDATA

  vr 22 okt 2021

  09 : 30 - 17 : 00

 • LESTAAL

  Nederlands

 • LOCATIE

  Oost West centrum Antwerpen vzw

 • KOFFIE/THEE EN LUNCH

  Koffie/thee inbegrepen

« Vorige