Verrijkende aanpak van de fasciatherapie bij duizeligheid.

Inloggen Registreren

Log in om in te schrijven, of maak een nieuw account aan.


Duizeligheid is een veel voorkomende klacht met grote invloed op het functioneren van een persoon. Duizeligheid bepaalt niet enkel het bewegen en aktief zijn, maar is vaak op de achtergrond continu aanwezig en gaat gepaard met angst, onstabiliteit, onzekerheid, verminderde energie.

Er kunnen verschillende systemen aan de basis liggen van de klacht ‘duizeligheid’: problemen in het evenwichtsorgaan, bloeddruk, spanning craniaal en cervicaal,… Het is niet altijd makkelijk te achterhalen waar er zich een eventueel probleem situeert, soms is duizeligheid de hoofdklacht, soms geassocieerd met andere klachten. Tijdens deze ééndaagse opleiding proberen we een weg te zoeken in het “labyrinth”. En gaan we dieper in op de verschillende systemen die duizeligheid kunnen veroorzaken. Pathologieën die aan bod komen zijn oa. BPPV (benigne paroxysmale positie vertigo), ziekte van Meunière, craniale spanning.

In de praktijk doorlopen we protocols en oefenen we de klassieke manoevers voor BPPV en vestibulaire oefentherapie, vertrekkend vanuit de fasciatherapie. In de manuele therapie gaan we voornamelijk craniaal werken in functie van duizeligheidsklachten.
Duizeligheid wordt vaak (onterecht) niet als hoofdklacht bekeken maar is een zeer dankbare behandeling die vaak meer oplost dan de persoon gedacht had. Kathleen hoopt de deelnemers naar huis te sturen met het gevoel dat als er een patiënt belt met duizeligheidsklachten, je kunt zeggen: “yes, laat maar komen!”Verrijkende aanpak van de fasciatherapie bij duizeligheid.


Kathleen Mesdagh

Licentiate in de mtorische revalidatie en kinesitherapie (KUL) Licentiate in de Manuele Therapie Fasciatherapeute mdb Specialisatie vestibulaire kinesitherapie – Running Therapy Geweldloze communicatie / Mens en Communicatie

Details

« Vorige