fbpx

Permanente vorming

Manuele behandeling van de wervelkolom

Annulatie owv COVID-19

Bij interesse schrijf je in op de reservelijst. Van zodra er een nieuwe datum bekend is, wordt er contact opgenomen. 

Binnen de tensegrale visie op de anatomie van het menselijk lichaam, speelt de wervelkolom een centrale rol. De wervelkolom is voortdurend in interactie met de ledematen, de viscera en het cranum en absorbeert spanningen in het bindweefsel bij problemen in de periferie. Omgekeerd zullen spanningen van bindweefsel en blokkades van de wervelkolom ook hun repercussie hebben op de doorbloeding, tonus en bewegingskwaliteit ter hoogte van de ledematen, viscera en cranum.

Bijgevolg staat de behandeling van de wervelkolom centraal in quasi elke behandeling Fasciatherapie.

Tijdens deze ééndaagse opleiding wordt dieper ingegaan op de interactie tussen romp en periferie.

De praktijk zal zich toespitsen op de manuele behandeling van de wervelkolom in lig, maar eveneens op mobilisaties van de cervicale, dorsale en lumbale wervelkolom in stand tijdens een functionele beweging. Deze technieken zijn zeer efficiënt in het vrijmaken van bewegingsbeperkingen van de wervelkolom.

De pathologieën die zullen besproken worden zijn: acute en chronische gewrichtsblokkades, bewegingsbeperkingen van andere oorsprong (geen gewrichtsblokkade), lumbago en ischias, acute hernia.

Het is mogelijk om in de Oude Abdij in Drongen te overnachten. Gelieve uw kamer steeds minimum 14 dagen voor aanvang van het seminarie te reserveren. De sleutel van uw kamer kan je afhalen tussen 8u30 - 19u30 op de dag van aankomst. Om uw kamer te reserveren stuur u een e-mail aan: reservatie@oudeabdij.be
Therapeut

Dr. Philippe Rosier

Licentie in de kinesitherapie en motorische revalidatiewetenschappen (KULeuven) Certificaat in “Kr

DETAILS

 • STATUS

  Open

 • DOELGROEP

  Onbekend

 • PRIJS

  € 160,00 totaal

 • ACCREDITATIE

  Wordt aangevraagd

 • LESDATA

  za 27 feb 2021

  09 : 30 - 17 : 30

 • LESTAAL

  Nederlands

 • LOCATIE

  Oude Abdij Drongen

 • KOFFIE/THEE EN LUNCH

  Koffie/thee inbegrepen

« Vorige