fbpx

Net toen ik dacht dat deze therapie te zacht is voor mij, voelde ik de pijn in mijn hoofd en rug wegsmelten.

Home » Blogs » Net toen ik dacht dat deze therapie te zacht is voor mij, voelde ik de pijn in mijn hoofd en rug wegsmelten.

Gepubliceerd op 16 april 2024

Deze man wandelde de praktijk van Sarah binnen met aanhoudende lumbale pijnen na een mislukte  “springcarrière” met zijn snowboard. 

Bij het bewegen van zijn bekken, waarbij ik de hele romp betrek om zo globaal beweging te induceren, merk ik dat zijn lumbale ruggengraat eerder karig is van antwoord, maar ook het enthousiasme bij het cervicale deel is heel ver te zoeken.   

 Ik dring binnen in de lokale gespannen zones in oa de m iliopsoas en m quadratus lumborum om de spanning in het weefsel te laten dalen.  Hierna plaats ik mijn handen thv de LWK en  L5S1 en probeer deze op zachte manier vrij te maken.  

Daar de lumbale wervels echter niet van plan zijn in beweging te komen, wanneer ze worden aangesproken, richt ik mijn aandacht op cervicaal.   

Startend met een algemene cervicale handgreep. Via de principes van de sensoriële biomechanica lukt het me de bewegingsbeperking te lokaliseren en lokaal vrij te maken.  

Opnieuw scan ik de regio op zoek naar dense zones in de mm scaleni, m trapezius, m levator scapulae…
Dit geeft veel warmte en duidelijke tonusdaling. Nu pas komt de patiënt op mijn handen te liggen.

“Ik voel me smelten als een camembert op de BBQ” 

 
Wanneer hierna de lumbale regio wordt bewogen gaat dit een stuk vloeiender.   
De week erna meldt de patiënt het gevoel dat hij opnieuw in zijn bed ligt ipv erboven te zweven. De pijn lumbaal is nog niet volledig verdwenen, maar hij durft zijn rug opnieuw te bewegen. 

Kennis maken met de werkwijze van een fasciatherapeut?
-> volg een workshop

 

 

 

 

 

 

beeld voor blog-2

Andere

Blogs

BLOGS
Een anamnese: enkel focussen op de pijn of mag het iets meer zijn?

Inkijk in een anamnese van een fasciatherapeut: Tijdens de anamnese bevraag ik niet enkel de klacht, maar neem ik graag de tijd om in te gaan op aspecten die mogelijk betrekking hebben op het stresssy...


14 januari 2023
Lees meer
BLOGS
Schiet jij uit je startblokken?

Gecoördineerd bewegen? Alle delen van je lichaam starten en stoppen samen! Heb je er ooit bij stilgestaan dat alle delen van je lichaam samenwerken om een beweging uit te voeren? Als we ervan uit gaa...


6 maart 2023
Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod en relevante informatie over fasciatherapie