FASCIA COLLEGE gaat samenwerking aan met POBOS.

Home » Nouveautés » FASCIA COLLEGE gaat samenwerking aan met POBOS.

Gepubliceerd op 23 februari 2023

Fascia College gaat een samenwerking aan met POBOS met betrekking tot trauma- en burn-outbegeleiding.

POBOS profileert zich sinds 1990 als het adviescentrum voor welzijnszorg en organiseert adequate hulp na schokkende gebeurtenissen en bij psychosociale problemen. Dankzij een nationaal netwerk van zo’n 200 erkende klinisch psychologen en professionele maatschappelijk werkers, biedt POBOS een uniek aanbod van diensten aan met als doel het welzijn van mensen op de werkvloer en in de privésfeer te verbeteren. Dit in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Grote bedrijven werken samen met POBOS, denk bijvoorbeeld aan de Vlaamse Overheid, Carrefour of De Lijn. Wanneer werknemers van deze bedrijven schokkende gebeurtenissen meemaken, garandeert POBOS dat ze binnen een vooraf bepaald kort tijdsbestek lokaal worden opgevangen bij een gespecialiseerde psycholoog uit hun netwerk. De werkgever neemt de kost voor de zorg op zich. Daarnaast verzorgt POBOS eveneens een specifiek traject voor burn-out. POBOS behandelt jaarlijks 3000 aanmeldingen.

Het is intussen algemeen aanvaard dat het lichaam een centrale rol opeist bij de verwerking van een extreme stresserende, traumatische gebeurtenis of bij de totstandkoming van een burn-out. De behandeling van patiënten met trauma of burn-out is echter complex en vraagt nog heel wat klinische en wetenschappelijke verdieping. De somato-psychische aanpak van fasciatherapie methode Danis Bois kan heel wat positieve klinische ervaring in individuele gevallen en ook voorzichtige eerste wetenschappelijke resultaten voorleggen.

Dat is de reden waarom POBOS geïnteresseerd is in deze aanpak en een samenwerking aangaat met Fascia College. In eerste instantie zal Fascia College een opleiding voorzien over de rol van het lichaam bij trauma en burn-out voor de psychologen uit het POBOS-netwerk met als doel lokale samenwerkingsverbanden op te starten tussen de psycholoog en de fasciatherapeut/somato-psychopedagoog. Op doorverwijzing van en in samenwerking met de psycholoog kan dan geïntegreerde (lichaam en geest, fasciatherapie en psychologie) hulp aangeboden worden aan de patiënt. In tweede instantie kunnen nieuwe projecten voortvloeien uit deze partnership. Er wordt mogelijks ook een project opgezet rond rouwbegeleiding.

Lees hier het volledige artikel : Fascia College gaat een samenwerking aan met POBOS met betrekking tot trauma.


Andere

Nieuwsitems

NIEUWSITEMS
Prof. Danis Bois revient en Belgique ! L'application de la méditation Pleine Présence dans le cadre des soins de la santé.

Le temps où la méditation était considérée comme quelque chose d’alternatif et comme une perte de temps est heureusement derrière nous. Il y a de plus en plus de preuves scientifiques que ...


9 september 2021
Lees meer
NIEUWSITEMS
The Bone is Fascia, by Stephen Levin

Bone is a specialized condensation of calcium salts within the fascia. Check out the video. Tensegrity tower of driftwood by Bruce Hamilton The hidden allies of our organism The ARTE fascias...


12 januari 2020
Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod en relevante informatie over fasciatherapie