fbpx

De toepassing van Full Presence meditatie binnen de gezondheidszorg. (PV2021_11)

Home » Permanente vorming » De toepassing van Full Presence meditatie binnen de gezondheidszorg. (PV2021_11)

Registreren

Nieuw hier? Registreer en schrijf je in.Inloggen

Al een account? Klik op inloggen.

De tijd dat meditatie gezien werd als alternatief en zweverig tijdverlies, ligt gelukkig achter ons. Als fasciatherapeuten ondervinden we dagelijks het effect van interiorisatie bij de patiënten.

De fasciatherapie-behandeling bestaat voornamelijk uit een manuele therapie, die vooral de nadruk legt op veranderingen van de densiteit en architectuur van het bindweefsel die samengaan met lokale en globale fysiologische reacties. Wanneer de patiënten deze effecten in real time waarnemen in hun lichaam, kan dit leiden tot een verandering van hun zijnstoestand, waarbij de patiënten onder meer getuigen van een gevoel van diepe rust, vertrouwen en positieve emotie.

Er is meer en meer wetenschappelijke evidentie voorhanden dat meditatievormen een positieve impact hebben op lichaam en geest. Mede door het werk van professor Steven Laureys, neuroloog verbonden aan de universiteit van Luik en auteur van “Het no-nonsens meditatieboek” (2019, uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts) krijgt meditatie geleidelijk aan een plaats binnen de gezondheidszorg in België.

Gelijklopend met deze ontwikkeling heeft professor Danis Bois, grondlegger van de Fasciatherapie en Somato-psychopedagogie en professor emeritus van de Universidade Fernando Pessoa, zich de afgelopen jaren eveneens verdiept in de toepassing van meditatie in de gezondheidszorg en heeft hij het concept van “Full presence meditatie” uitgewerkt. Deze vorm van meditatie wordt gekenmerkt door een sterke verankering van effecten in het fenomenologische lichaam van het subject die de meditatie uitvoert en waarbij een vorm van “embodied presence” wordt ontwikkeld. (https://pleinepresence-mdb.fr)

Via verschillende masterclasses in meerdere landen, leidt hij therapeuten op om naast manuele fasciatherapie en bewegingstherapie ook introspectie of meditatie toe te passen in het genezings- of begeleidingsproces van patiënten. Van 25 tot 27 november 2021 is België aan de beurt en komt Danis Bois in Diegem doceren in het kader van een permanente vorming georganiseerd door Fascia College.

Gezien het uitzonderlijke karakter van deze ontmoeting met de grondlegger van onze methode, staat deze permanente vorming niet enkel open voor reeds afgestudeerde Fasciatherapeuten, maar kunnen ook Fasciatherapeuten in opleiding deelnemen aan dit seminarie.
Wens je je drie dagen onder te dompelen in de wondere wereld van de Full Presence meditatie onder leiding van haar grondlegger, dan kan je hier inschrijven.

 

Met simultane vertaling naar het nederlands.

ProQ accreditatie zal aangevraagd worden voor een deel van de opleiding.


De toepassing van Full Presence meditatie binnen de gezondheidszorg. (PV2021_11)


Holiday Inn - Diegem

Therapeut

Prof. Dr. Danis Bois (Fr)

Grondlegger van de Fasciatherapie methode Danis Bois Werkte het concept “full presence” uit, dat

Therapeut

Dr. Philippe Rosier

Licentie in de kinesitherapie en motorische revalidatiewetenschappen (KULeuven) Diploma fasciatherap

Therapeut

Isabel De Keyser

Licentie in de kinesitherapie en motorische revalidatiewetenschappen (KULeuven) Diploma in manuele t

Details

Hoe schrijf ik me in?

Om in te schrijven heb je een gebruikersaccount nodig.

Ik heb nog geen gebruikersaccount

Klik op registreren, volg de stappen en maak een account aan.

REGISTREREN

Ik heb al een gebruikersaccount

Klik op de knop hieronder om in te loggen met je huidige account.

INLOGGEN

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod en relevantie informatie over fasciatherapie