S-PP – Perceptieve Coaching met Eve Berger

Home » Permanente vorming » S-PP – Perceptieve Coaching met Eve Berger

Registreren

Nieuw hier? Registreer je in 1 minuut en schrijf je in.Inloggen

Al een account? Klik op inloggen en schrijf je in.

Inleiding tot Perceptief Coaching : Mensen begeleiden bij het realiseren van hun projecten.

met Eve Berger-Grosjean

 

Dankzij onze talenten ervaren onze patiënten een vaak intense perceptieve en cognitieve verrijking. Velen van hen vragen zich dan af hoe zij deze innerlijke transformaties in hun leven kunnen uitbreiden, hoe zij hun “vernieuwde zelf” kunnen belichamen in nieuwe projecten die zij nu in de wereld willen brengen.

Met Perceptive Coaching kan je hier een antwoord aanreiken : door deskundigheid op het gebied van de fasciatherapie en de somato-psychopedagogie te combineren met een coachende houding, kunt je je actieterrein verbreden en mensen begeleiden om te slagen in deze nieuwe verworvenheid in hun sociale en beroepsleven, om een toekomst te creëren die bij hen past. Het gevoelige lichaam is immers een prachtig steunpunt om te durven dromen, vertrouwen in te putten en tot actie over te gaan, om onze vleugels uit te slaan en uniek in de wereld te durven verschijnen!
In deze masterclass zal Ève Berger je de gelegenheid bieden om deze methodologie van projectbegeleiding te ontdekken, gebaseerd op zintuiglijke introspectie en lectuur van beweging.

Meer specifiek, zal deze masterclass je toelaten om :

 • De rol van het lichaam in projectondersteuning begrijpen: de plaats waar de diepste verlangens van de persoon worden ingeschreven, de plaats waar het project in actie wordt gebracht, de plaats van betrokkenheid en de drijvende kracht om nieuwe werelden te bouwen.
 • De begeleide persoon helpen om zijn project te verduidelijken en uit te voeren, dankzij de zintuiglijke introspectie en de ruimtelijke verkenning van de ster van de bewegingen.
 • Om de begeleide persoon te helpen zijn lichaamsvertrouwen op te bouwen om te slagen in zijn project.
 • Jouw capaciteit als bevestigende en aanmoedigende therapeut bevestigen, door de kwaliteiten en capaciteiten van de persoon te valideren vanuit de lectuur van zijn/haar beweging.
 • De begeleide persoon helpen om weinig of niet geïnvesteerde lichaamsbewegingen te verkennen, om zijn eigenheid te ontplooien en om nieuwe capaciteiten van actie, relatie en creativiteit te onthullen ten dienste van zijn project.
 • De persoon in staat stellen zijn lichaamstaal te laten gelden om zijn project beter aan de wereld over te brengen

Om ons deze aanpak eigen te maken, zullen wij uitgaan van de echte projecten van de cursisten. Naast het aanleren van een nieuwe manier van begeleiden, vormt deze opleiding ook een intensieve coaching voor jezelf, een bevoorrecht kader om je eigen projecten gedurende 3 dagen te ontplooien.

Docente Eve Berger-Grosjean

Eve Berger-Grosjean: oorspronkelijk psychomotorisch therapeute, opgeleid als fasciatherapeute in 1985, docente sinds 1989 en stond mee aan de wieg van de ontwikkeling en verspreiding van de somato-psychopedagogie. Ze was van 1999 tot 2016 directrice van Point d’Appui, onze franse moederschool voor fasciathérapie en SPP, nu TMG concept. Als doctores en onderzoekster in de pedagogische wetenschappen is ze ook deeltijds docente aan de universiteit. Sinds 2012 richt zij zich tot de professionele coaching, om de principes van het gevoelige – gedragen door het lichaam – te introduceren in organisaties (bedrijven, gezondheids- en onderwijsstructuren, lokale autoriteiten, enz.) en zo op een andere manier bij te dragen aan de huidige psychosociale en ecologische uitdagingen.

Zij is tevens auteur van verschillende boeken over de Methode Danis Bois, en haar nieuwste boek, Retrouver l’intelligence du corps, une urgence dans nos organisations et nos modes de vie, werd uitgebracht in januari 2020 (InterEditions).

 

Lestaal frans met simultane vertaling naar het nederlands.

Provinciehuis Vlaams-Brabant - Zaal Spoor 95 -Provincieplein 1 - 3010 Leuven

Provinciehuis Vlaams-Brabant / zaal Spoor 95 / Provincieplein 1 - 3010 Leuven

Hoe bereik je het provinciehuis?
Openbaar vervoer : Het provinciehuis ligt op loopafstand van het trein- en busstation van Leuven. Kom je het station buiten gewandeld, ga dan naar links over het Roger Van Overstraetenplein.
Auto : Rij vanop de E40 de E314 op en neem onmiddellijk afrit 15 richting Leuven centrum. Volg de weg tot aan de Leuvense ring, rij rechts op richting Tienen en Diest. Je rijdt tot voorbij de Tiense Poort. Kies bij het naderen van het provinciehuis de rechterrijstrook en rij door, richting station, tot op het einde. Sla vervolgens voorzichtig rechtsaf en rij stapvoets, met respect voor voetgangers en fietsers die hier je pad kruisen, onder de voetgangersbrug (Roger Van Overstraetenplein) tot aan de spoorweg. Draai nu naar rechts en zet je tocht verder langs de sporen, richting provinciehuis.
GPS gebruiken : Om de route te laten uitstippelen door je routeplanner/GPS: voer als straatnaam "Tiensevest - kruising met Justus Lipsiusstraat" in en niet "Provincieplein 1".

Dr. Eve Berger (Fr)

Therapeut

Details

 • Status

  Open

 • Doelgroep(en)

  Onbekend

 • Prijs

  € 500,00 totaal

 • Accreditatie

  Geen accreditatie

 • Lestaal

  Frans

 • Locatie

  Provinciehuis Vlaams-Brabant – Zaal Spoor 95 -Provincieplein 1 – 3010 Leuven

 • Koffie/thee en lunch

  Koffie/thee inbegrepen

Hoe schrijf ik me in?

Om in te schrijven heb je een gebruikersaccount nodig.

Ik heb nog geen gebruikersaccount

Klik op registreren, volg de stappen en maak een account aan.

REGISTREREN

Ik heb al een gebruikersaccount

Klik op de knop hieronder om in te loggen met je huidige account.

INLOGGEN

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod en relevante informatie over fasciatherapie