Specialisatieopleiding Perceptieve Coaching (S-PP) met Dr. Eve Berger

Home » Permanente vorming » Specialisatieopleiding Perceptieve Coaching (S-PP) met Dr. Eve Berger

Registreren

Nieuw hier? Registreer je in 1 minuut en schrijf je in.Inloggen

Al een account? Klik op inloggen en schrijf je in.

Start nieuwe opleiding Perceptieve Coaching met Dr. Eve Berger vanaf september 2022 (6 modules)

Het Fascia College is trots om Dr. Eve Berger, sinds 10 jaar de bezielster van de specialisatieopleiding Perceptieve Coaching, in België te mogen ontvangen. Eve is gedurende meer dan 30 jaren de rechterhand van  Prof. Dr. Danis Bois geweest en ligt mee aan de basis van heel wat concepten binnen de Perceptieve Pedagogie en Somato-Psychopedagogie. Ze is een uitzonderlijke lesgeefster die de gave heeft om moeilijke concepten op een eenvoudige manier uit te leggen. Bereid je voor op een inspirerende opleiding die je zowel in je persoonlijk leven als in je praktijk een geweldige boost zal geven.

Perceptieve coaching stelt voor om, binnen uw expertise in het Gevoelige, een coachingattitude en bepaalde coachingtools te integreren, om je vaardigheden en werkveld uit te breiden in het kader van de SPP.

Dit programma (klik hier om volledig programma in PDF te downloaden) al je toelaten om te kunnen beantwoorden aan nieuwe hulpvragen, of zelfs een nieuw publiek kunnen begeleiden, door het aanbieden van begeleiding van een welbepaald project.

Uiteraard zijn jullie reeds specialisten om personen te begeleiden naar een gezonder en levendiger leven. Met de perceptieve coaching zal je ook mensen kunnen helpen om te durven dromen van een toekomst die aansluit bij wie ze zijn, om met meer (zelf-)vertrouwen tot actie te komen, om hun vleugels uit te slaan en om hun eigen identiteit in de familiale, sociale en professionele context te durven uiten.

  • Via een 6-stappen proces in 6 opleidingsmodules leert Eve Berger jullie de pedagogische basisprincipes van de perceptieve coaching. Via sensoriele introspectie en originele bewegingsmomenten leren jullie hoe het project van een persoon in de buitenwereld concreet kan gerealisereerd worden.
  • Ervaringsgericht leren is ook hier aan de orde : om je deze aanpak eigen te maken, beginnen we met jou en je eigen project. Doorheen de 6 modules ben je afwisselend pedagoog en patient. Het programma is daarom ook voor jou een intensief 18-daags coachingsprogramma, dat je in staat stelt je eigen dromen waar te maken, je verlangen naar verandering vorm te geven en, samen met de groep en met de kracht van het leven, een nieuw hoofdstuk in je leven te co-creëren.

Deze specialisatiecursus Perceptieve Coaching bestaat uit 6 modules van elk 3 dagen, 2 modules per jaar gedurende 3 jaar. De opleiding staat open voor elke fasciatherapeut die de eerste cyclus fasciatherapie heeft doorlopen. Je kan deze opleiding dus combineren met het afwerken van je basisopleiding.


Docente Dr. Eve Berger-Grosjean

Dr. Eve Berger-Grosjean: oorspronkelijk psychomotorisch therapeute, opgeleid als fasciatherapeute in 1985, docente sinds 1989 en stond mee aan de wieg van de ontwikkeling en verspreiding van de somato-psychopedagogie. Ze was van 1999 tot 2016 directrice van Point d’Appui, onze franse moederschool voor fasciathérapie en SPP, nu TMG concept. Als doctores en onderzoekster in de pedagogische wetenschappen is ze ook deeltijds docente aan de universiteit. Sinds 2012 richt zij zich tot de professionele coaching, om de principes van het gevoelige – gedragen door het lichaam – te introduceren in organisaties (bedrijven, gezondheids- en onderwijsstructuren, lokale autoriteiten, enz.) en zo op een andere manier bij te dragen aan de huidige psychosociale en ecologische uitdagingen.

Zij is tevens auteur van verschillende boeken over de Methode Danis Bois, en haar nieuwste boek, Retrouver l’intelligence du corps, une urgence dans nos organisations et nos modes de vie, werd uitgebracht in januari 2020 (InterEditions).

 

Lestaal frans met simultane vertaling naar het nederlands.


Praktisch:

Pedagogisch principe :

Op basis van een gemeenschappelijk kader wordt elke deelnemer uitgenodigd om de aparte creativiteit van zijn eigen unieke manier van coachen te identificeren, in te zetten en uit te dragen.

Je zal het proces ook ervaren in de twee posities van begeleider en persoon die begeleid wordt.

Dit laat je toe de voorgestelde methodologie te integreren en tegelijk te genieten van een intensieve coaching voor jouw eigen project.

 

Structuur, duur en data van de opleiding aan Fascia College

Een totaal van 18 dagen training, exclusief oefenmomenten en persoonlijk werk.

3 blokken: 6 modules van 3 dagen, 2 modules per jaar. De opleiding wordt dus gespreid over 3 jaren.

Module 1 – 29/09/2022 tem 1/10/2022

Module 2 – 30/3/2023 tem 1/04/2023

Module 3 – 12/10/2023 tem 14/10/2023

Module 4 – 27/03/2024 tem 29/03/2024 (! let op dit is op woensdag, donderdag en vrijdag ! owv paasvakantie die zaterdag 30/4/2024 start)

Module 5 – 10/10/2024 tem 12/10/2024

Module 6 – 23/01/2025 tem 25/01/2025

Tijd: 9u30 tot 18u (1u½ lunch)

Plaats: De modules van de opleiding vinden plaats in het Provinciehuis in Leuven.


Module 5 De climax opbouwen

Docenten: Dr. Eve Berger (Fr)

Projectcoaching benaderen als een verwezenlijkingsproces van het lichamelijk proces : van het denkbeeldige naar het voorstelbare, van het deelbare naar het rondgedeelde, van het realiseerbare naar het gerealiseerde.

Begeleiden van de cliënt in een 4-stappen proces: oneindig amplitudo van de langetermijnvisie, verankering in de wortels en de waarden, kwalitatieve ambities op de middellange termijn, kwantitatieve doelstellingen op de korte termijn.

De relatie met geld, welvaart en persoonlijke waarde vloeiender maken.Module 6 De wereld toespreken

Docenten: Dr. Eve Berger (Fr)

Het kennen en integreren van de 8 belangrijkste principes om iemand te helpen zijn boodschap op te bouwen en aan de wereld over te brengen.

Opbouw van uw “presentatiepitch” in een creatieve verbondenheid met je persoonlijke en professionele omgeving.

Je eigen creatieve stem bevrijden en inleven.


Provinciehuis Vlaams-Brabant - Zaal Spoor 95 -Provincieplein 1 - 3010 Leuven

Provinciehuis Vlaams-Brabant / zaal Spoor 95 / Provincieplein 1 - 3010 Leuven

Hoe bereik je het provinciehuis?
Openbaar vervoer : Het provinciehuis ligt op loopafstand van het trein- en busstation van Leuven. Kom je het station buiten gewandeld, ga dan naar links over het Roger Van Overstraetenplein.
Auto : Rij vanop de E40 de E314 op en neem onmiddellijk afrit 15 richting Leuven centrum. Volg de weg tot aan de Leuvense ring, rij rechts op richting Tienen en Diest. Je rijdt tot voorbij de Tiense Poort. Kies bij het naderen van het provinciehuis de rechterrijstrook en rij door, richting station, tot op het einde. Sla vervolgens voorzichtig rechtsaf en rij stapvoets, met respect voor voetgangers en fietsers die hier je pad kruisen, onder de voetgangersbrug (Roger Van Overstraetenplein) tot aan de spoorweg. Draai nu naar rechts en zet je tocht verder langs de sporen, richting provinciehuis.
GPS gebruiken : Om de route te laten uitstippelen door je routeplanner/GPS: voer als straatnaam "Tiensevest - kruising met Justus Lipsiusstraat" in en niet "Provincieplein 1".


Sportoase - Philipssite Leuven

Sportoase - Philipssite Leuven Philipssite 6, 3001 Leuven Zaal Artois


Dr. Eve Berger (Fr)

Therapeut

Details

Hoe schrijf ik me in?

Om in te schrijven heb je een gebruikersaccount nodig.

Ik heb nog geen gebruikersaccount

Klik op registreren, volg de stappen en maak een account aan.

REGISTREREN

Ik heb al een gebruikersaccount

Klik op de knop hieronder om in te loggen met je huidige account.

INLOGGEN

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons cursusaanbod en relevante informatie over fasciatherapie