Bekken en Lumbale Wervelkolom vanuit de globaliteit

Inloggen Registreren

Log in om in te schrijven, of maak een nieuw account aan.


Bekken en lumbale wervelkolom vanuit de globaliteit

Het bekken is de regio met belangrijke vitale functies van ons lichaam, is een steunpilaar voor ons bovenlichaam en de koepel van onze verankering met de grond. Toch is deze regio tegelijkertijd een “ver van mijn bed show” als het erop aankomt om te voelen, te bewegen of te versterken.
Tijdens deze permanente vorming  gaan we de perceptie van het lichaam en van de beweging belichten vanuit de sensomotorische coördinatie. We situeren de manuele en bewegingsaanpak van het bekken in de globaliteit van het lichaam en stellen het voelen van de beweging (body en movement awareness) voorop om op die manier meer autonomie aan de patient te verlenen.

Binnen de manuele therapie voor de LWK ligt het accent ook meer en meer op de globaliteit.  Vandaar dat we het bekken en de LWK uitvoerig via handgrepen en bewegingen gaan benaderen.

docenten:

Isabel De Keyser

Dr. Philippe RosierBekken en lumbale wervelkolom vanuit de globaliteit


Geen informatie beschikbaar

Dr. Philippe Rosier

Licentie in de kinesitherapie en motorische revalidatiewetenschappen (KULeuven) Certificaat in “Kritische Ontwikkelingsbegeleiding”, volgens Hendrickx Diploma fasciatherapie Postgraduaat (gelijkgesteld aan DESS) in “Perceptiepedagogie van de beweging”, Universidade Moderna de Lisboa, Portugal Master in de psychopedagogie, Universidade Moderna Lisboa Doctor in de Sociale Wetenschappen, optie psychopedagogie, Universidade Fernando Pessoa, Porto

Isabel De Keyser

Licentie in de kinesitherapie en motorische revalidatiewetenschappen (KULeuven) Diploma in manuele therapie van de KUL Diploma in bekkenreëducatie van de Universiteit RUG en UIA Certificaat in “Kritische Ontwikkelingsbegeleiding”, volgens Hendrickx Diploma fasciatherapie Universitair Postgraduaat “Kunst en therapie van de beweging”, Universidade Moderna de Lisboa, Portugal

Details

Volgende »