fbpx

Fascia College: mogelijke hervorming KMO-subsidie vanaf 1/1/2023.


Gepubliceerd op 21 december 2022

 

HERVORMING KMO-PORTEFEUILLE – VLAAMSE OVERHEID per 1-1-2023

Fascia College
Erkend opleidingsvertrekker – DV.O109442

 

Recent kregen we het bericht van de Vlaamse overheid dat er veranderingen op til zijn voor ons als opleider. Mogelijks zal er gesnoeid worden in de kmo-subsidie voor opleidingen van (para)medici en dit kan dus gevolgen hebben voor onze opleidingen en permanente vormingen.

Per 1-1-2023 gaat de KMO-portefeuille vanuit de Vlaamse Overheid hervormen. Dit betekent dat de subsidie van 30% voor het volgen voor cursussen binnen de fasciatherapie (mogelijk) komt te vervallen. In januari 2023 wordt hierover meer bekend gemaakt richting de verschillende opleiders. Mocht u zich hebben ingeschreven voor een cursus in 2023 of later dan kunt u nog gebruik maken van de subsidie wanneer u deze aanvraag voor 1-1-2023 indient. Wanneer u dit wilt doen laat het ons dan even weten, wij zullen u dan de factuur toesturen zodat u alles in orde kunt maken voor de aanvraag.

Het is voor ons momenteel ook een vervelende zaak daar we weinig zicht hebben welke van onze opleidingen en/of permanente vormingen nog in aanmerking komen voor de kmo-portefeuille vanaf 1 januari 2023. Vlaamse overheid dit laat nog weten aan de dienstverleners welke opleidingen in aanmerking komen.

Meer informatie over de hervorming kunt u HIER vinden.

 

We kijken afwachtend positief vooruit met de hoop onze cursisten de mogelijkheid van de KMO-portefeuille te kunnen blijven bieden tijdens hun opleiding tot fasciatherapeut en de permanente vormingen.

 

Het Fascia College team.

 


Andere

Nieuwsitems

Fascia: Wat is er de afgelopen 10 jaar gebeurd in anatomisch onderzoek?

13 mei 2020

Fasciaresearch biedt grensverleggende inzichten en opent vernieuwende therapeutische wegen voor de kinesitherapeut. Fasciatherapie is de therapeutische toepassing van wetenschappelijke vaststellingen

Fascia Research Congres: pre-workshop

24 februari 2022

Onze collega’s uit Frankrijk geven een pre-workshop voor het Fascia Research Congres ( September 10-14, 2022) in Canada : Christian Courraud, PT, PhD, director of CERAP Isabelle Bertrand, PT, Ph